Over JoGrow

Nature
De huidige tijdgeest is groen. Mensen zijn geïnteresseerd in natuur, gezondheid, duurzaamheid en milieu. Groene planten leveren hier zeker een bijdrage aan. Ze brengen leven en kleur aan in het interieur; er wordt ‘een stukje buiten naar binnen’ gehaald. Groene tropische kamerplanten brengen sfeer en zuurstof in huis of op het werk, maar zuiveren ook de lucht. Kamerplanten nemen met de ademhaling via hun bladeren schadelijke stoffen uit de lucht op. Vervolgens worden deze stoffen in de plant of de wortel opgeslagen en afgebroken. Luchtzuiverende kamerplanten zetten overdag CO2 om in zuurstof. Ze brengen waterdamp in de lucht, waardoor de luchtvochtigheid verbetert. Ook kunnen luchtzuiverende kamerplanten ‘onfrisse geuren’ afbreken. Ze zijn eigenlijk natuurlijke luchtverfrissers. Het binnenklimaat in huis of op het werk verbetert door deze planten, waardoor men zich prettiger voelt en beter kan functioneren.

JoGrowOorsprong
In 1980 is JoGrow als familiebedrijf gestart met het telen van potplanten. De tuinbouwervaring gaat zelfs nog verder terug, namelijk tot 1922. In de loop der jaren is ons bedrijf sterk uitgebreid en gemoderniseerd. Sinds 2006 zijn wij gevestigd aan de Hoenderparklaan 153 in Kwintsheul, waar eind 2008 een nieuw kassencomplex is gerealiseerd. Op een oppervlakte van 30.000 vierkante meter krijgen planten hier alle aandacht voor optimale groei.

Missie
De missie van JoGrow is de klant (handelaar, tuincentra en retailers) en consument verrassen met planten die zich onderscheiden door hun uitstraling op het gebied van kwaliteit en veelzijdigheid. Voor de medewerkers willen wij op ieder niveau uitdagend werk bieden.

Visie
In een markt waarbij de klant en consument veel keus heeft in binnen- en buitenhuis decoratie lopen wij voorop door bijzondere plantensoorten aan te bieden, die warmte toevoegen en bijdragen aan een prachtige uitstraling. Het lukt ons daarbij steeds beter om onze dienstverlening af te stemmen op de behoefte van zowel de klant als de consument.

De kernwaarden van JoGrow zijn:

  • Trots & Ambitie
    Wij zijn trots op ons product en ambitieus door altijd te streven naar beter.
  • Waarmaken & Delen
    Door elkaar juist en tijdig te informeren (zowel intern als extern) maken wij waar wat we beloven. ‘Net dat ene stapje harder lopen’, zien wij als grote uitdaging.
  • Veelzijdigheid
    Vernieuwing en veelzijdigheid in het assortiment staan voorop. Ook ons werkproces is veelzijdig van het begin tot het eind. De continue betrokkenheid in de uitvoering hiervan, werkt erg motiverend.

Telersvereniging Decorum
JoGrow is lid van telersvereniging Decorum. Het handelsmerk Decorum Plants is in 1999 vanuit Merk Ontwikkeling Sierteelt (MOS) opgericht. Decorum heeft zich ontwikkeld van eenvoudig kwekerscollectief tot een professionele en vooruitstrevende marketing- en verkooporganisatie die daadwerkelijk meerwaarde biedt voor de deelnemers, dealers en eindgebruikers van producten. Decorum is een exclusief kwaliteitsmerk dat wordt verkocht in een veertigtal landen en zich richt op het hogere segment. Dit hogere segment is de groothandel en de groen specialisten, zoals bloemisten en tuincentra. Decorum levert niet aan prijsvechters. Alle producten die onder het Decorum merk worden verkocht, voldoen aan kwaliteitseisen die ver boven de VBN-normen liggen. Dit geldt zowel voor de uitwendige als inwendige kwaliteit.

Op zoek naar meer informatie over JoGrow. Bekijk het hier in de webshop van By Decorum!

Certificering
JoGrow is MPS-GAP SQ gecertificeerd. De certificering volgens de MPS-normen (Milieu Programma Sierteelt) is voor afnemers een garantie voor optimale kwaliteit. MPS-ABC is het certificaat waarmee kwekerijen hun milieuprestaties kunnen borgen. Wij zetten hiermee een stap op weg naar een duurzame bedrijfsvoering en dragen hiermee bij aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).